4de tournee in 2016

In het najaar hadden we opnieuw een medisch team uit België op bezoek met de onverdroten Dr. Jan Dryhoel, voor anderhalve maand. 

Eerst bezocht hij onze vaste medische post in Chitre, en  daarna zette hij enkele kortere kampen op in de buurt van Pokhara. Daarna ging het een week naar het zuiden , naar ons ‘waterdorp’ Jutpani, waar we gelukkig in het nabije natuurpark konden overnachten en wat meegenieten van de toeristische sfeer.

Daar deze kampen steeds overspoeld worden door zieken en mensen met tandproblemen heeft Dr. Jan versterking nodig. 

Een dringende oproep aan dokters, tandartsen en verplegers om als vrijwilliger ons Bsure-team te versterken. Contacteer ons!

Zoals u verder via link in Dr. Jans verslag kunt lezen, is er heel wat zeulwerk en de huur van dure jeeps nodig om deze kampen in te richten, wat ook met veel tijdverlies gepaard gaan. 

Daarom vatten we het plan op om om een 4×4-bus aan te schaffen en in te richten als mobiele hulppost.  Dit wordt voor ons een dure investering (€60.000). Bovendien willen we die bus zoveel mogelijk inzetten.

Om die redenen proberen we samen te werken met het lokale Rode Kruis: zij kunnen  dan tijdens onze afwezigheid diezelfde bus inzetten met Nepalese dokters  of gebruiken om voorlichtings- en sensibiliseringscampagnes in te richten in afgelegen dorpen en centra. 

Het wordt ons grootste project qua investeringsprijs totnogtoe; hopelijk kunnen we op jullie hulp rekenen voor sponsoring.

Dit project kan vele jaren vele zorgen helpen lenigen. Benefiets en opbrengsten van feestjes en verjaardagen zijn dus ook meer dan welkom.  Helpen jullie mee?

Lees ook Dr. Jan Dryhoel’s verslag hieronder: