Buiten het Noodfonds hebben we ook een Studiefonds om kinderen in andere scholen te subsidiëren of voor verdere hogere studies te begeleiden.

Eenmalige donaties en opbrengsten van benefiets, standwerk en de gebeurlijke stortingen van geboorte-, verjaardags- en huwelijksfeestjes komen hierin terecht.  Vooral hogere studies zijn duur in Nepal en worden zelden aan meisjes aangeboden.

Iedere financiële hulp van hieruit is meer dan welkom.  Vooral studenten uit de bergen hebben zeer weinig kans hogere studies te starten en dan zijn het vooral jongens.

Een jongen zonder voeten

Help a.u.b. deze jongen zonder voeten die dolgraag studeert.  

Hij heet Budhiman Tamang, is 14 jaar en zit in het 2de middelbaar.  

Als kleine baby belandden zijn voetjes in het keukenvuur en was er toen onmiddellijk geen medische verzorging mogelijk en dus werden later zijn voetjes geamputeerd. Hij woonde immers in een afgelegen dorp in centraal Nepal. 

Zijn ouders zijn overlevings-landbouwers en door het bergachtig terrein kan hij daar niet naar de veraf gelegen school. Dus verblijft hij in de hoofdstad Kathmandu bij een arme tante-weduwe in een huurflat vlak bij de school waar hij met krukken naar toe gaat.  

Ondanks zijn minder-validiteit is hij een gedreven student maar zijn er amper middelen om voor hem te zorgen.  Voor zijn scholing en kost en inwoon hebben wij in totaal zo’n 60 euro per maand nodig. 

Wilt u deze jongen helpen sponsoren of gaat u mee op zoek naar mensen die hem willen steunen? 

Is dit iets voor u?  Geef ons aub een seintje.  Waarvoor hartelijk dank in dit nieuwe jaar.

Onze eerste studente aan de universiteit

Tika Buduja Pun

Na 15 jaar sponsoring hebben we onze eerste studente, jawel een meisje, die hogere studies aangevat heeft en een bachelor Economics aangevat heeft.  We wensen Tika Buduja Pun veel succes toe.  Het kost heel wat in Nepal om verder te studeren maar dankzij ons Studiefonds is dit mogelijk.

Kathmandu

In Kathmandu zorgt de gids en sociale werker Tenzing Lama ten huize voor een aantal weeskinderen uit zijn geboortedorp nabij de Tibetaanse grens in Tamang-gebied ten noorden van de hoofdstad.  Ze worden trouwens bijkomend geschoold in hun ethnische taal zodat ze hun typische culturele identiteit niet verliezen.

Jaarlijks maken wij hen een bedrag over voor het onderhoud en schoolgeld van deze kinderen.  We hebben hier jammer genoeg amper sponsorgeld voor dus alle hulp voor deze kinderen is welkom.