5de tournee met het Bsure-team

En zo zit onze 5de medische kamptournee er al weer op.  We reden hiervoor 3000 km, waarvan 2000 km off-road.  Maar dan echt OFF-road, zoals ook de ‘HIGH-way’s’ hier zijn letterlijk te ondergaan.  Om dan de super gladde rode-aarde-wegen, door (woeste) rivierbeddingen en het over keien (ronde, hoekige, grote of kleine) sukkelen niet te spreken.

In 6 weken tijd hebben we een zestal dorpen aangedaan en bijna 2500 patiënten verzorgd.  Dat dit niet kon met 9 tot 5 werkdagen is evident.  Er waren werkdagen van 12 uur bij met een middagmaal van ‘noodlesoup and tea’.  Dr. Jan Dryhoel, niet meer van de jongste heeft een huzarenstukje afgeleverd. 

Een applaus is hier terecht maar moeilijk in deze tekst.  Dus maar een moderne emoji: 💖. 

Gelukkig waren er ook onze nieuw aangeworven Nepalese verpleegster Shanta Pun die een paar dagen meereisde en meteen ook onze Australische vrijwilligster verpleegster Bethani Maute inwerkte.

Een grote verbetering is ook dat we nu ons eigen transportmiddel hebben en niet meer een jeep met chauffeur moeten inhuren wat niet alleen heel duur was maar ook wisselvallig naar timing, kwaliteit van chauffeur en jeep. 

Een tweedehands Toyota Hilux bleek de beste keuze en nu kunnen we op eigen tempo overal naar toe.  De schrijver hier is chauffeur van dienst en kan attesteren dat het niet evident is maar doenbaar.  Tja, omdat het nu eenmaal moet. 

Meer info en foto’s: lees via onderstaande link Dr. Jan Dryhoel’s verslag.