Samenvatting 2018

Na amper anderhalf jaar bij ons werkzaam is Shanta Pun Magar alweer weg.  Met onze zegen: ze heeft immers besloten om een bachelor verpleegkunde diploma na te jagen.  We wensen haar daar veel succes bij. 

Gelukkig wees ze ons de weg naar een vervangster: de 23-jarige Sashina Pun Magar uit het nabije Dana (voor de kenners; op weg naar Muktinath/Mustang).  Ze heeft wat minder theoretische kennis, dat wel, maar wat een leergierig en gemotiveerd verpleegstertje.  Ze doet er alles aan om haar job zo goed mogelijk uit te voeren en leert al doende en met hulp van onze dokter Jan snel bij.  Hopelijk blijft ze een tijdje want het is toch nooit gemakkelijk en onzeker om die overgangen in goede banen te leiden. 

Hier hielden we een week gratis medisch kamp met Dr. Jan Dryhoel en behandelden meer dan 250 patiënten.  Het was ook festivalseizoen en dat gaf ons het excuus om ‘ons’ eten, m.n. ‘Belgian Fries’ in de New Dhaulagir Guest House te bestellen.  De heerlijkste in Nepal. 

In de foto’s zie je de intense assistentie van onze nieuwe verpleegster in Jan’s kabinet, onze Belgische frietmenu op Dashain en de ‘tandpijn’ wachtrij. 

Er waren ook minder spannende momenten met Didi (Ram Maya Buduja Pun en Nita’s oudste zuster die zich even mocht uitleven op Dr. Jan (de tandenbeul!) en de jaloerse voorzitter – geschort en al – moest dan de overwerkte verpleegsters-rug masseren! 

Geen paniek, dit alles onder het waakzaam oog van zowat het ganse dorp.