Gemeente Asse in de bres voor Nepal

FILIKOBBEPIJNEGEM GOES NEPAL

Eind 2013 bracht de verwoestende Haiyan in de Filipijnen  meer dan 6000 mensen om het leven en werden 600 000 mensen van dag op dag dakloos.

Een groepje vrijwilligers sloeg de handen in mekaar en dit resulteerde in een mooi project ‘Filikobbepijnegem’ op 22 februari 2014 waarbij in een mum van tijd  en met een fel gesmaakt kunsten carrousel  niet minder dan7000 euro werd samengebracht.

Dezelfde mensen nemen nu initiatief voor Nepal.

Een aardbeving met een kracht van 7.9 trof Nepal op zaterdag 25 april, het land werd op dinsdag 12 mei opnieuw getroffen door een beving met een kracht van 7.4

In de omgeving van de zwaarste naschok werden vele overlevenden die hulpgoederen wilden halen, door een grondverschuiving bedolven. Het Nationaal Seismologisch Centrum van Nepal heeft de voorbije drie weken al bijna 250 naschokken geregistreerd.

Redenen genoeg om ‘Asse voor Nepal’ te organiseren op zaterdag 17 oktober.  De organisatoren van Filikobbepijnegem kwamen reeds een eerst maal samen en bruisen van energie onder stimulans van Lies en Hedwig Racquet, vader en dochter met het hart op de juiste plaats.  Zij zetten zich al jaren in om via de Kerun-werkgroep van vzw Himalayan Projects structurele hulp te bieden door heel onder meer concreet  een schooltje uit te bouwen in Chinnebas.  Sinds 25 april gaat natuurlijk alle aandacht naar noodhulp en dan voornamelijk in Dadhing-districht, het epicentrum van de eerste beving.