Na shelters nu ook eindelijk water voor Siling en buurdorpen. 2016-2021

In Siling, een deelgemeente van de beroemde Manakamana tempel met kabellift was er vroeger weinig water en na de aardbeving waren de bronnen opgedroogd of kwam er amper nog water uit.

In dorp dat grotendeels verwoest werd door de aardbeving boden wij aanvankelijk noodhulp onder vorm van bouwmaterialen voor de bouw van semi-permanente shelters.

Intussen zaten ze wel zonder water in het droog seizoen wat ook zware gevolgen had voor hun overlevingslandbouw en veestapel.

Daarom gingen wij hier op zoek naar een nieuwe waterbron die we op 146m dieper en 1400m verder vonden in een smalle kloof.

Met subsidies van de Provincie West-Vlaanderen, de Stad Brugge en tal van private donaties bouwen we hier een ganse nieuwe infrastructuur op voor watervoorziening.  Wegens de grote infrastructuurkosten plannen we uitbreiding naar 4 tot 7 buurdorpen zodat een grote gemeenschap van deze faciliteit kan gebruik maken.

Niettegenstaande de belofte van de lokale overheid om 3-fase elektriciteit te voorzien en deze maar niet ingewilligd krijgen kochten we recent zelf een transformator aan zodat het project kan afgerond en opgestart kan worden.

Intussen vroegen ook enkele naburige dorpen om toegang tot deze bron en aangezien de capaciteit dit toeliet installeerden we nog eens 8 plastieken tanks voor een totaal van 40.000 liter.

Na wateranalyse bleek de bron echter niet helemaal vrij van biologische besmetting en vooral in het regenseizoen.

Begin 2021, na een lange Corona onderbreking, installeerden we  een professionele waterfilter en chloordoseerder om al dit water drinkbaar te maken.