Samenvatting 2014

Dit jaar staat de bouw van 4 extra klassen gepland en bij ons controlebezoek bleek die bijna af.  Ook de toiletten met sceptische put zijn in gebruik genomen en zijn we thans de klassen aan het afwerken.  Het was een prettig weerzien van de dankbare bevolking en met de gebruikelijke lokale rituelen konden we de verder dag doorbrengen met een rood hoofd, maar zeker niet uit schaamte.

De volgende fase, m.n. de restauratie van de 5 oude klassen, moesten we herzien wegens niet haalbaar (zie de foto met scheef zakkende muren).  Dus gaan we hier 3 gloednieuwe klassen bouwen wat beter zal aansluiten bij de andere nieuwbouw.  

Dit zal uiteindelijk zelfs geen grote meerkost met zich zal meebrengen.  De welgekomen subsidies van de Provincie West-Vlaanderen mogen dan wel stilaan opgebruikt zijn, gelukkig hebben we de Kerun vereniging van Hedwig Racquet en Eddy Goemans die met hun individuele sponsors ook heel wat extra middelen ter beschikking stellen en waarvan enkelen op regelmatige basis blijven sponsoren zodat we ook in de toekomst de inhoudelijk en belangrijkste taak van het onderwijzen kunnen garanderen en opwaarderen.

Zonet hebben we trouwens ook de toezegging gekregen voor een toelage van HE Space Foundation uit Nederland die zullen helpen met de uitrusting van een computerlokaal met zonne-energie.