Samenvatting 2016

Op doorreis met onze sponsorgroep langs toeristische oorden maar net zo goed onze projecten hielden we ook hier even halt.  We konden de klassen en internaat in volle werking bezichtigen en ook de het computerlokaal met de door onze gedoneerde computers bekijken.

Een heerlijke maaltijd verorberd bespraken we de problemen in verband met de praktische werking van de school.  Immers werkingsbudgetten zijn zo klein dat ze amper kwaliteitsonderwijs kunnen aanbieden en worden de leraars zelfs amper betaald of krijgen enkel onderdak en eten.  Onhoudbaar dus.

Daarom zoeken we dan ook sponsors die 1 of meerder dove kindjes willen sponsoren. Dan kunnen we ze vertroetelen met schooluniformen, lesmateriaal en zelfs computers. Waarom computers: zij zijn een ideaal middel voor doven om met de rest van de wereld te communiceren en met die computerkennis een job te vinden.  

U kunt dus direct helpen: hier alvast onze eerste kandidaat: Deepika Shat, 9 jaar en in het 2de leerjaar zoekt een meter of peter.  Dit kan vanaf 15 euro per maand en is fiscaal aftrekbaar waardoor je netto maar 8.25 betaald (ter waarde van nog geen dienstencheque).